Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Mittwoch, August 25, 2010

Fóliában párolt csirkemell mozzarellával

Ez egy nagyon egyszerü, finom és mutatós étek... és még viszonylag gyorsan is elkészíthetö, vagyis elökészíthetö. (hihetetlen de több mint egy hete készül ez a bejegyzés, most már tényleg ideje megírnom :) )


Fóliában párolt csirkemell mozzarellával

Hozzávalók:
  • csirkemellfilé (felezett, tehát nem egész, szív alakú csirkemellek)
  • paradicsom
  • mozzarella
  • zöldfüszerek ízlés szerint (bazsalikom, oregánó, kakukkfü, rozmaring stb.)
  • só, bors
  • alufólia
  • kis olaj
Elkészítése:

  1. akkora darabokat tépünk az alufóliából, amelyekbe kényelmesen bele tudjuk majd a húst csomagolni. Kis olajal megkenjük az alufóliát. A sütöt elömelegítjük (alul-felül, 200 °C).
  2. A csirkemelleket megmossuk, levágjuk a nemkívánatos részeket, majd keresztbe egy éles késsel "zsebeket" vágunk bele- ide tesszük majd a paradicsomokat és a mozzarellákat- majd rátesszük a fóliadarab közepére.
  3. A paradicsomokat megmossuk és vékony karikákra vágjuk a mozzarellát felszeleteljük.
  4. A csirkemellek zsebeibe felváltva tesszük a paradicsomot ill a mozzarellát. Megszórjuk apróra vágott friss zöldfüszerrel (vagy szárítottal), gyengén sózzuk, borsozzuk és a végén felhajtuk a fóliát és így becsomagoljuk a hússzeleteket.
  5. Az elömelegített sütöbe tesszük a középsö polcra és kb. fél óra alatt készre pároljuk. Míg a hús párolódik, addig elkészítjük a köretet esetleg salátát és rendbevágjuk a konyhát is. :) (egyszerü fött rizzsel tálaltam).
Kibontáskor legyünk óvatosak, a paradicsom és a mozzarella is levet ereszt, amit kár lenne kidobni locsoluk meg a köretet, esetemben a rizst. El tudom képzelni markánsabb ízü sajttal is, pl füstölt sajttal.


Dienstag, August 24, 2010

Függöny a konyhában

Már jó pár hete itt laktunk de még mindig nem volt függöny a konyhában. Mit jó pár hete, ha jól emlékszem valamikor májusban varrtam meg végül is, szóval eltelt majdnem 3 hónap :)
Nem nagy dolog a függönyvarrás, mégis miért írok akkor róla? A megoldása egyéni lett. A tartója bambusz az akasztók pedig sodrott, közepén dróttal megerösített papírzsineg. Az anyag ikeás, pont ennyi volt egy "maradékok" meglepicsomagban. Ehhez hasonló volt a konyhában is a függönyünk a müncheni lakásunkban is, csak azzal a különbséggel, hogy az anyagra én festettem mintát. Megvan az a függöny is, csak ide valahogy úgy érzem hogy nem passzol. Majd keresek róla fotót...



Donnerstag, August 19, 2010

Van az úgy...

... hogy semmihez nincs kedvem de mégis mindenhez lenne... ki érti ezt? Na akkor kifejteném jobban. Napközben vagy éjjel, míg ülök és szoptatok rengeteg dolog fut végig bennem, hogy mit fogok mindjárt csinálni, aztán mire odaérnék, hogy csinálhatnám, mert végre alszik mindenki, akkor meg csak ülök és nézek lyukakat a levegöbe vagy éppen a TV-t nézem inkább, netet meg sem említeném :D

Tudom is, hogy miért van ez: aktuálisan teljesen lefárasztanak a gyerekeim, idegtépöek egyenesen... ja, hogy szünidö van, nincs oviban a nagy. Pedig csak délig van ott, de hihetetlenül jobbak a napjaink ha van ovi. Vagy én nem vagyok képes lefoglalni a gyerekeket?
Igen, valóban ez a gond.
Az idö rossz, folyton esik az esö érs hideg is van, tehát bent vagyunk a házban egész nap. A lányom folyton rajtam vagyis a mellemen lógna (értem is, hiszen csak 6 hetes), mire leraknám a két fiú szétszedi a házat, nem elég nekik a szobájuk szó szerinti szétverése, nem a nappali, fürdö, konyha is kell nekik. Ráadásul mire elaludna a pici, az ordibálasukkal (miután szétverték a házat egymást ütik) újra felverik, ekkor már én is a tehetetlen dühömben ordibálok, minek eredménye három ordító kisgyerek megspékélve egy idegroncs mamival. Voltaképp én sem játszanék magammal, mint anyuka ha gyerek lennék.

Csak tudnám, hogy miért pont a szopiidökre korlátozzák ezt az egész mizériát. Pl. most is, letettem a picit magam mellé a kanapéra és felküldtem a fiúkat a szobájukba, hogy ne ébresszék fel a picit újfent és ahogy hallom szépen játszanak, de míg szoptattam csak ordibáltak és szétszedték a konyhát a nappalival együtt.........

Múlt héten jó idö volt, akkor úton voltunk vagy csak kint minden okés volt, el is kezdtem kötni egy kiscipöt a lánykámnak, fél pár kész is, de vasárnaptól csak esik és fúj és dörög........ állítólag mától jobb lesz, nagyon bízom benne, mert így nem hogy magamra nem jut idö, de a gyerekekre sem tudok effektíve idöt szánni, mert folyton a rombolást rakjuk csak helyre...... még egy hét szünidö....
Donnerstag, August 05, 2010

Tornazsák oviba/ Turnbeutel für den Kindergarten

Tavaly ilyenkor készítettem ezt a tornazsákot a nagyobbik fiacskámnak, amikor elkezdte az ovit. 3 hét múlva a kisebbik fiacskám is ovikezdös lesz, így neki is dukál egy ilyen zsák.

Ha jól emlékszem viszont ezekböl az anyagokból nincs már, így neki valami ma´s kombinációt kell kitalálnom... és ne feledkezzünk el a márkajelzésröl sem :D
Belülröl a zsák. Bélése a macismintás anyagból van a képen már benne van a tornacucc is, hogy lássam, egyáltalán elfér-e. Felül a zsinórnak külön varrtam egy részt, sajna nem volt már itthon vastagabb zsinórom, de így is mutat és föleg tart. Viszont a kicsinek azt hiszem másmilyen megoldást fogok kitalálni.


Mittwoch, August 04, 2010

Kötni akaroook!/ Ich will stricken!!!

Látszik, hogy nincs jó idö immáron két hete, újra elfogott a kötési vágy. Két napja kutakodok új minták, fonalak után a neten......... holott van két félkész munkám és többkilónyi fonalam, amik csak arra várnak, hogy valami helyes kis darab köttessen belölük :D Fel is állok és nekifogok...
Montag, August 02, 2010

Kertet kerteltem.../ mein kleiner Garten

A kis kertünk hátsó részén elkerítettünk egy kis területet. Ez a konyhakert :D Van itt szeder, büszke, ribizli, málna. retek, petrezselyem, kapor, oregánó, rozmaring, fokhagyma és vöröshagyma. valamint törpenapraforgó és hajnalka. A háttérben a kerítésre felfutó növény is Hajnalka.
Közelebbröl...
A terasz felöl is elkerítettünk egy kis részt. Ez a paradicsomültetvény :D Na jó, csak 6 tö van, de valami írtó sok paradicsom lett rajtuk. Némelyik növény majdnem olyan magasra nött, mint én vagyok. Paradicsom mellett van még cukkíni, kaliforniapaprika, borsó, eper, vörösáfonya és virágok...


Ez a kertünk a terasz felöl. Nem nagy az tény, ezért nem is akartuk beveteményezni. Kell a hely a gyerköknek tombolni :D Szóval amolyan tankertecske van nekünk. Izgalmas a gyerekkel nézni, hogyan fejlödnek a növények, naponta megszámolni a még zöld paradicsomokat, virágokat, no és persze locsolni!!!

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10