Tutorial

Tutorial
Pimp your Skirt

Horgolós szótár- rövidítések

Törzsvendégek/ Stammgäste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Montag, Februar 20, 2012

Babakiscipö kötésmintája/ Babybooties Strickmuster

Kötéspróba: 26 szem x 30 sor= 10 x 10 cm 2,5 mm-es kötötüvel kötve
A képen látható cipö 2 hónapos pici lábacskájú babának készült.
A cipöket meg lehet két tüvel (körkötötüvel) is kötni, de egyszerübb 4 db zoknikötötüvel.



2 hós méret:                                 
45 szemet felszedünk (rózsaszín fonal) és 1 si, 1 f patentmintával 15 sort kötünk.
Következö sortól lustakötéssel kötünk tovább. 17- 17 szemet a munka két végétöl számolva vagy segédtüre teszük vagy újabb zoknikötütüket veszünk elö. Ezek a szemek képezik a cipö egy-egy oldalát.

A középsö 11 szem a cipö labfejrészét alakítja. Ezt a 11 szemet kötjük oda- vissza lustakötéssel 10 soron át (fehér fonal).
Majd újra felvesszük a 17- 17 szemet a következöképpen: 17 oldalsó szem+ 9 szemet felszedünk a lábfej egyik oldalából+ 11 lábfejszemek+ 9 szem a lábfejrész másik oldalából+ a maradék 17 szem (cipö másik oldala- lila fonal).

Lustakötéssel kötünk 7 sort. Elvágjuk a fonalat, elegendö részt hagyva az elvarráshoz.
A cipö talpához a középsö 11 szemhez visszük a fonalat és lustakötéssel kötünk tovább mégpedig úgy, hogy az utolsó szemet összekötjük a következö oldalsó szemmel. Addig kötünk így, míg mindkét oldalon 6- 6 szem marad a tükön, a szemeket lekötjük. A másik cipöt ugyanígy kötjük.

Összeállítás: hátul a saroknál és  középen összevarrjuk. Mivel a babák képesek mindent a lábikójukról lerúgni, érdemes kötöt horgolni a cipökhöz.

Újszülöttmérethez 39 szemmel kezdünk, 10 sor patentminta, majd a középsö 9 szem alkotja a lábfejrészt, aminek az oldalaiból 7-7 szemet szedünk fel az oldalsó 15-15 szemhez, a többit ugyanúgy kötjük.
Lehet bonyolultnak tüník a leírásból, de köte´s közben lehet majd látni, hogy hogyan alakul a cipöcske.

3 megjegyzés/ Kommentare :

Anonym hat gesagt…

Nagyon szép a cipőcske! És nagyon jól leírtad, még én egy kezdő is meg tudta csinálni! Viszont a legvégén elakadtam, annál hogy addig kössünk amíg 6-6 szem marad a két tűnkön és utána lekötjük. Ez a lekötés azt jelenti, hogy láncoljam le a szemeket? Vagy még folytassam a kötést, amíg az a 6-6 szem elfogy és utána láncoljam le??? Köszönöm a segítséget!!! Tisztelettel: Brigi

Hena hat gesagt…

Szia Brigi,

igen, azt jelenti. azokat aszemeket lekötöd, majd ahogy adja a formáját összevarrod. Remélem tudtam segíteni!

Üdv,
Hena

Unknown hat gesagt…

Sziasztok!

Nem tudom mennyire élő a blog, de szeretném megkérdezni, hogy a fűző végén a gombocskát hogy kell csinálni. A cipőcskék készen vannak újszülött méretben és "übercukik" :D. Nagy köszönet a mintáért!

Haftungsausschluss

A linkekre mutató oldalak tartalmáért kizárólag az adott oldal tulajdonosa/ szerkesztöje felelös. Ezennel nyomatékosan elkülönülök az ezen a blogon a linkekre mutató oldalak tartalmától valamint az oldalakon található esetleges további linkekre mutató internetoldalak tartalmától is. Továbbiakban szeretném még megjegyezni, hogy az ezen a blogon található szövegek és képek, hacsak masként nincs megjelölve, az én tulajdonomat képezik, ezáltal szerzöi joggal védettek. Ebböl kifolyólag ezeket nem szabad az én nyomatékos belegyezésem nélkül (részlegesen sem) másolni vagy más célokra felhasználni.

Für die Inhalte der verlinkten Seiten sind ausschließlich die jeweiligen Inhaber/Betreiber verantwortlich. Ich distanziere mich hiermit ausdrücklich von den Inhalten sämtlicher in diesem Blog verlinkten Webseiten, sowie den dort zu findenden weiterführenden Links und mache mir die jeweiligen Inhalte nicht zu eigen. Ferner möchte ich anmerken, dass alle Texte und Fotos, sofern nicht anders gekennzeichnet, mein Eigentum sind und somit urheberrechtlich geschützt. Folglich dürfen sie nicht ohne meine ausdrückliche Erlaubnis (auch nicht teilweise) kopiert oder weiter verwendet werden.

About Me

Mein Foto
Hena
NRW, Germany
37 év. Három fiúcska egy lányka és egy férj. Kötötük, varrógép. Fözökanál, könyvek. 37 Jahre, drei Buben und ein Mädel, ein Mann. Stricknadeln, Nähmaschine. Kochlöffel, Bücher.
Mein Profil vollständig anzeigen
A férjem kedvéért németül is.
Meinem Mann zuliebe, auch auf Deutsch.

a hét fotója/ Bild der Woche

a hét fotója/ Bild der Woche

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Ezt olvasom épp/ das lese ich

Látogatók/ Besucher

Kötött, horgolt/ Gestrickt, gehäkelt

Summe

Top 10